.

.

Základní pravidla užívání výrobků z kůže

Kůže (resp. useň) je přírodním, přirozeně krásným materiálem zvířecího původu se svými typickými znaky jako jsou např. přírodní jizvy a škrábance, pigmentové skvrny, drobné oděrky nebo vrásky. Je to velmi odolný materiál s dlouhou životností. Aby se její krása a přirozený vzhled uchoval co nejdéle, je zapotřebí o ní pravidelně pečovat a dodržovat několik doporučených zásad užívání. Dodržování těchto pravidel Vám nezabere mnoho času a až několika násobně Vám prodlouží životnost Vašeho koženého nábytku!

Nepojmenovan%C3%A9.png Vylité tekutiny (voda, víno, čaj, pivo, alkohol apod.) ihned odstraňte za pomocí savého hadříku. Zabráníte tím závažnému a nenávratnému poškození kůže.

.

Nepojmenované1.png

K údržbě koženého nábytku Vám doporučujeme používat pouze kvalitní a pro daný typ kůže určené přípravky. Před aplikací jakéhokoliv prostředku na kůži, proveďte vždy zkoušku na méně viditelném místě.

.

Nepojmenované3.png Neumisťujte kožený nábytek příliš blízko k radiátoru, krbu nebo jinému zdroji tepla. Minimální doporučená vzdálenost mezi radiátorem a koženým nábytkem je 40 - 50 cm a mezi krbem cca 100 cm.

.

Nepojmenované4.png Čerstvé skvrny a znečištění odstraňujte ihned podle pokynů k danému druhu kůže. Jestliže nemůžete odstranit znečištění pomocí čistícího přípravku, raději kůži nadměrně nedřete a nepoužívejte jiné domácí čističe. Ihned kontaktujte odborníka anebo navštivte webovou stránku www.lederzentrum.cz

.

Nepojmenované5.png Chraňte Váš kožený nábytek před domácími mazlíčky. Jejich drápky, sliny a tělní výměšky mohou povrch kůže poškodit.

.

Nepojmenované6.png Vyvarujte se kontaktu kůže s ostrými předměty, jako jsou například opasky nebo kovové doplňky kalhot. Kůže je velmi odolná, ale ne proti nečekaným událostem a poškození.

.

Nepojmenované7.png Zabraňte kontaktu kůže s cizími předměty, u kterých si nejste jisti, že nemohou způsobit zabarvení povrchu, jako jsou např. noviny, časopisy, jeansy a polštáře.

.

Nepojmenované2.png

Nevystavujte kůži přímému slunečnímu záření nebo jinému silnému zdroji světla. Předejdete změně odstínů barvy kůže, pomůžete tím udržet kůži vláčnou a zamezíte jejímu praskání, lámání a vyblednutí.

.

Nepojmenované9.png Optimální klimatické podmínky pro kožený nábytek jsou: vlhkost vzduchu 50 – 75% a teplota vzduchu 10 – 25°C. Běžný kožený nábytek není vhodný do vlhkého prostředí k bazénům.

.

Nepojmenované10.png Pravidelná údržba výrazně prodlužuje životnost kůže! Proto Vám doporučujeme jednou týdně utírat vlhčenými ubrousky prachové částice. Kompletní čištění a impregnaci sedací soupravy pak provádíme (dle intenzity užívání) 2-4x za rok.

.

Nepojmenované8.png K sezení užívejte pouze místa k tomu určená! Střídavě užívejte všechna místa sedací soupravy, aby se předešlo rozdílům ve vzhledu kůže a tvrdosti jednotlivých sedáků. Na sedací soupravě nesmí skákat děti po sedací ploše a opěradlech, ani na opěradla sedat.